Mayıs Çayı
Türkiye’de çay yalnızca Doğu Karadeniz’de yetişir. Çay bahçelerinden yılda 4 kez ürün alınır. Özellikle tiryakiler bilir, çayın ilk hasadı mayıs ayında alınır. Kışı karlar altında geçirdikten sonra en taze hali ile doğaya dönen çay, mayıs ayında en körpe hali ile toplanır. Mayıs ayında toplanan çay, baharın tazeliğini, enerjisini içerisinde barındırır ve lezzetine yansıtır. Tea1986 Hediyelik Mayıs Çayı, ilk mahsul olduğu için antioksidan özelliği en yüksek olan mahsuldür. Bu mevsimde toprak nemli ve çay enerji yüklüdür. Yılın ilk hasadı olan Mayıs ürününden elde edilen Tea1986 Hediyelik Mayıs Çayı, insanın binlerce yıldır bahara yüklediği tüm değerleri içinde taşıdığından, sonrasında 3 kez daha toplanacak olan çaydan çok daha verimli ve lezzetlidir. Bu özellikleriyle Tea1986 Mayıs Çayımız Türkiye’de binlerce geleneksel çay tiryakisi tarafından tercih edilmektedir.
İYİ ÇAY DEMLEMEK İÇİN
PORSELEN DEMLİK
VE KİREÇSİZ SU KULLANILMALIDIR.
KURU DEMLİĞE YETERLİ ÇAY
KOYULDUKTAN SONRA DEMLİĞİ
BUHARDA BEKLETİNİZ.
DEMLİĞE SICAK SU İLAVE
EDERKEN SUYU BİR
NOKTADAN DÖKÜP ÇAYI
MÜMKÜN OLDUĞU KADAR
ISLATMADAN YAPINIZ.
İYİ BİR DEM
ELDE ETMEK İÇİN (DEMİ KAYNATMAYINIZ) KAYNAYAN
SU BUHARI ÜZERİNDE ÇAYIN
DİBE ÇÖKMESİNİ BEKLEYİNİZ.