Bergamot Aromalı Siyah Çay
Türkiye’de çay yalnızca Doğu Karadeniz’de yetişir. Çay bahçelerinde yaklaşık yılda 4 kez ürün alınır. Hasat mayıs ayında başlar Eylül ayına kadar belirli aralıklarla devam eder. Kışı kar altında geçiren çay bitkisi yaklaşık 8 ay sonra ruhu kendini yenilemiş ve tazelemiş olarak doğaya geri döner. Yılın ilk ürünü mayıs ayında körpe iken toplanır. Çayın kalitesini belirleyen önemli faktörlerin başında, toplama gelir. Çay bahçelerinde toplanan çay yapraklarının bekletilmeden en kısa sürede fabrikalara ulaştırılması, çay yapraklarının canlılığını koruması ve taze halde üretime girmesi açısından önemlidir. Aksi halde çay yaprakları güneşten zarar görür. Paketleme işleminden önce silindir kazanlara aktarılan Mayıs Çayımızın hafif bergamot aromasıyla harmanlanmış halidir. Piyasada sadece keskin Bergamot Aroması içeren ürünlerin aksine çok hafif bergamot aroması içeren Tea1986 Bergamot Aromalı Siyah Çay, içimini daha da hafifletmek için ayrıca başka bir çayla harmanlanmayı gerektirmez.
İYİ ÇAY DEMLEMEK İÇİN
PORSELEN DEMLİK
VE KİREÇSİZ SU KULLANILMALIDIR.
KURU DEMLİĞE YETERLİ ÇAY
KOYULDUKTAN SONRA DEMLİĞİ
BUHARDA BEKLETİNİZ.
DEMLİĞE SICAK SU İLAVE
EDERKEN SUYU BİR
NOKTADAN DÖKÜP ÇAYI
MÜMKÜN OLDUĞU KADAR
ISLATMADAN YAPINIZ.
İYİ BİR DEM
ELDE ETMEK İÇİN (DEMİ KAYNATMAYINIZ) KAYNAYAN
SU BUHARI ÜZERİNDE ÇAYIN
DİBE ÇÖKMESİNİ BEKLEYİNİZ.